S14 sorsa

Kedves rajongók. Reseteltem az S14 helyén futó változatot: http://s14.zandagortica.hu/ . Üzleti dolgok miatt sajnos nem lesz időm foglalkozni vele, így támogatást, fejlesztést nem tudok adni hozzá. Igyekszem segítséget találni a fejlesztéshez, modernizáláshoz, mert feladni teljesen nem szeretném. Köszönöm a türelmet.

Adatvédelmi változtatás

Bizonyára mindenki hallott az adatvédelmi szabályozások szigorításáról (GDPR). Mivel a játék sem fut - és ha futna se érné meg üzemeltetni - ezért a weboldalon kint maradt statisztikákat el kell távolítanom, ugyanis olyan adatbázisból számítja az adatokat, ahol személyhez kapcsolható adat is van (e-mail cím). Még akkor is, ha nálam nem volt kötelező valós e-mail címet megadni soha. Továbbá gondolkodom, hogy véglegesen leállítok mindent ami az én változatomhoz köthető. Kivételt képez ez alól, ha lenne igény valami Zandagort szerű szerverre a közeljövőben.

Zandagort Discord csatorna

Weboldal költözés

Gazdasági és egyéb élethelyzeti okok miatt a főoldal, wiki, miegymás elköltözik egy rosszabb adottságokkal rendelkező szerverre. Továbbá határozatlan ideig nem indul szerver hasonló okok miatt. Úgy döntöttem, hogy fogok indítani szervert, de ehhez rendezni kell előtte pár (anyagiakban kifejezhető) dolgot. Köszönöm a megértést.

Hmm

Zandagortica szerver indulás értesítés

Ha szeretnél értesülni a Zandagortica szerver indulásáról, iratkozz fel a nyitóoldalon.

Zandagortica RSS feed

Elérhető lett az RSS hírcsatorna, a könnyebb tájékozódás érdekében a http://www.zandagortica.hu/rss/rss.php címen.

Számít a véleményed!

A szavazás befejeződött, köszönöm mindenkinek a válaszokat.
(Korábban: Szavazz arról, legyen-e újra Zandagortica szerver itt).

Érik a visszatérés?

Egyre inkább érik bennem, hogy időhiányom ellenére indítok mégis egy szervert nyár közepén. Nem titok, hogy a PlanetStarral régóta nem szimpatizálok. A ZandaGen sokkal jobban tetszik, de van pár dolog, amivel nem tudok kibékülni.
ZandaGen, ami tetszik:
- próbálkozás új bolygótípusokra
- valósághűbb a galaxis
- régi vágy teljesülhet, a fordított befejezés
- a teljes képernyős térkép
Ami annyira azért nem:
- az új bolygók működése
- a kőszén nem kutatható
- a fordított befejezés kicsit elkapkodottnak tűnik...
- az Aphotak úgy, ahogy van
- a tech szintek alakulása induláskor
- a körváltási visszaszámláló: simán van 15s csúszás is, a függők úgyis nyomkodnak 3 másodpercenként, kár erőltetni a tábla lockot
Ami nagyon nem:
- ... az új bolygótípusok is kissé erőltetettek
- a ZPD-9, szerintem felelőtlenség annihiláló hajót adni az embereknek, az akna is visszafele sült el (nálam is)
- a fejlett épületek bekapcsolhatósága
Persze könnyen jár a szám, mert én ennek a felét sem tettem. Az átgondoltság nálam még ennyire sem volt jellemző, a véletlen faktorra támaszkodás annál inkább: pl. adórendszer.
A puding próbája az evés, döntsön a nép.

Elesett az utolsó emberi bolygó

2016.01.16. 00:46:02 időpontban az utolsó emberi bolygó is elesett frown hangulatjel Az S12 a Zandagort győzelmével végződött, az emberi árulások következtében.

S12 végjáték

Tisztelt S12 galaxis lakói,

Az ünnepekre való tekintettel 1 hónapot csúszott a végjáték, de természetesen nem marad el. 2016. január 4-én 18:00-kor indulnak útjukra az első Zandagort flották, majd folyamatosan fognak érkezni a galaxisba egyre erősebbek. Egyaránt fognak bolygókat és flottákat is támadni.
A játékosok nem kaphatnak csillagerődöket és nem is vehetnek, egyáltalán nem lesz része a végjátéknak az emberiség részéről.

A szerver nyilván nem fogja bírni ezt a nagy számú flottát (és a vele járó radar+térkép terhelést), de nem fogok erőforrást fektetni ennek enyhítésébe.

A végjáték lezárása után nem marad aktív Zandagortica szerver, a tartalomkiszolgálás is elköltözik az olcsósítás miatt. A további sorsról majd olvashattok a www.zandagortica.hu hírei alatt.

Remélhetőleg a Zandagen startra készen lesz január végére, ott is tudjátok majd folytatni a játékot, továbbá úgy látom, hogy a Planetstars is éldegél még.

Kizárólag hobbi és tanácsadás jelleggel részt fogok venni zanda klónok fejlesztésében (előre láthatólag többen is), de egyenlőre nem tervezem saját fejlesztés vagy Zandagort szerver futtatását, ugyanis a fizetett munkára szeretnék koncentrálni.

Köszönöm, hogy ilyen sokan kitartottatok mellettem a bugok ellenére is. Remélem, hogy mindig találtok magatoknak Zandagort szervert, amin ápolhatjátok a szervereken átívelő barátságokat. Ha mégis elfogyna mind, keressetek meg, mert az ígéretemhez tartom magam továbbra is.

A weboldalak költözései miatt lehetnek elérési problémák, de nem fognak megszűnni.

Személyesen - munkaidőn kívül - elérhető vagyok bárki számára.


Technikai megjegyzés:

 • A szerver nem ilyen nagy mennyiségekre lett tervezve, így most már elég gyakoriak a túlcsordulások. Ezek kisebb és nagyobb hibákat is okoznak, de előfordulhatnak súlyos számítási hibák is. Ezek már nem lesznek javítva.

 • Továbbá a végjáték alatti mentések miatt percekre is megállhat a játék, ugyis az adatbázis meglehetősen nagy. Majd igyekszem a mentések időpontjait előre közölni.

 • Biztosra veszem, hogy a sok tízezer flottát és radart nem fogja bírni a szerver, előre is bocs a lassulás miatt, de nem fogok plusz erőforrást fektetni beleÜdvözlettel: LeGyEs, a galaxis ura :P

S12 vége

Az új év meghozza a bolygóromboló Zandagort flottákat. Utána egy sokkal kisebb teljesítményű VPS-re költözik a játék és hosszú időre megszűnik. Helyét a Zandagen veszi át. Itt továbbiakban egy automatiusan generált galaxis lesz elérhető, minden támogatás nélkül.

Adatbázis optimalizálás

Módosítottam kissé az adatbázison, hogy a körváltást gyorsabbá tegyem. Remélhetőleg lesz eredménye.

Karbantartás!

Ma 10:55-től, előre láthatólag 11:15-ig nem lesz elérhető a játék. Köszönöm a megértést.

S12 és a jövő

Vannak páran, akiket örökre magamra haragítottam azzal, hogy nem 2 héten belül indítottam a következő szervert. Nos, az alábbiakat olvasva bizonyára még többen fognak rám megharagudni.

Úgy döntöttem, hogy az S12 után határozatlan időre befejezem a Zandagort(ica) pályafutásom üzemeltetőként. Mindent megteszek, hogy 2015. szept. 4-én el tudjon indulni az S12 és hogy végig is tudjon menni.

A döntést több tényező kényszerítette ki belőlem.
Akikkel régebb óta játszom tudják, hogy kb. S6 közepén untam bele a játékba, vagyis pontosabban elvesztette számomra a varázsát. S7 és S8 körül már nagyon sok régi játékos hagyta ott a csatateret szövetséges és ellenséges oldalon is, ami egyoldalúvá és egyhangúvá tette a játékot. Majd Cucu elvágta a köldökzsinórt az S8 végével. Akkor már 2 hónapja futott egy projektem, amiben hasonló űrstratégiát szerettem volna létrehozni, de a játékmenetben jobban hasonlított volna az IG1-re. A forráskódot bizakodva töltöttem le, nagy lelkesedéssel indultam neki. Hamar rá kellett jönnöm, hogy több száz munkaórát kell belefektetni abba, hogy rendbe lehessen tenni. Mert ugyan a kód futott, de hatalmas kuszaság volt. 8 éves technológiát használt, ami miatt bármilyen böngészővel jól működik, viszont a szerver oldalon sok ezer sornyi módosítást igényelt.
Nekiláttam kicserélni az összes mysql függvényt PDO-ra, kijavítani a PDO hiányosságai miatt keletkezett bugokat (ugyanis a PDO nem tudott mezőtípust lekérdezni). Kijavítottam sok apró, böngésző RAM gyilkoló JavaScript hibát, blokkokra szedtem a szim.php -t (ami a játék körváltását végzi) megkönnyítve ezzel a hibák megkeresését és kijavítását. Majd elláttam némi debuggal, hogy jócskán le tudjak faragni a futásidőkből, hisz' nálam sohasem futott memóriából a játék.

Az S9 beindítása előtt vettem az eBay-en egy használt Dell PowerEdge 2950-es szervert, amit némi üzleteléssel sikerült végül 0 Forint beruházási költségre kihozni. A netet a munkahelyem adta, az árammal együtt, így tulajdonképpen pénzbe nem került. Viszont ahogy telt az idő, egyre fontosabb lett, hogy a játék üzembiztos legyen. Ehhez nem volt megfelelő egy sok éves szerver, amihez minden alkatrész sok tízezer, drága, magyar Forintba kerül. Ezért a szervert eladtam és VPS-re költözött a játék. Ezzel nyertem némi I/O sebességet, de fel kellett áldozni a számítási kapacitásból. A fájóbb pont az lett, hogy ez már pénzbe került, ami végjáték igényei miatt havi $20 tettek ki. Később a tájékoztatás miatt kellett egy másik VPS, amin a főoldal fut és az egyéb statikus dolgok (pl. WiKi), hisz' ezek a játéktól függetlenek, valamint ha lehal a játékszerver, valahol tudatni kell a híreket a játékosokkal. Így került már havi $25-ba. Szép lassan eljutottam addig, hogy kb. havi 10eFt-ba kerül a játék létezése, ami konkrét Forintban kifejezhető. De!
Sohasem az fájt, hogy pénzt kell temetnem a játékba, hanem az, hogy rengeteg emberi erőforrást igényel, ami a pl. egy mosogató bérével számolva is százezrekben lenne kifejezhető. Az anyagi veszteségek mellett ott vannak az emberi veszteségek is, hisz' mellette dolgozni kell, számlákat kell fizetni és a család is szeretne időszeletet kérni.

Egy embernek ez túl nagy feladat. Kliens- és szerveroldalt programozni, grafikát csinálni, minden médiát karbantartani, hibákat követni és javítani, a tervezési hibákat újraszámolni és leprogramozni. Próbáltam kiszervezni, mindenki hatalmas kedvvel indult neki de végül nem nagyon történt érdemi változás semmiben. Ez egyértelművé tette számomra azt a régi alap igazságot, hogy ha valamit szeretnél, hogy elkészüljön, csináld magad.

A kegyelemdöfést nem a játékosok eltűnése és érdektelensége adta meg, hanem maga állambácsi. Ebben az országban lehetetlen legális vállalkozást futtatni. Nem szeretnék belemenni a politizálásba, de azt el kell mondjam, hogy az utóbbi években, aki nem a megfelelő színben szerepelteti magát, azt megpróbálják ellehetetleníteni. Így meg tudom érteni a - sokkal enyhébb adó- és adminisztrációs terhekkel megáldott amcsikat, hogy a hyperzandát virtuális pénz alapokra akarják helyezni.

Folytatás következik...

S11v4beta végső összecsapás készül?

Úgy fest, hogy a végső összecsapás készül. A lila + a Zandagort utolsó flottája, a sárga + pedig a "VÉGTELEN PUSZTÍTÁS" nevű, "NefusSámán" irányításában, aki a "Galaktikus Ferengi Monopolium", "Népnyúzó Konkvisztádora". A nagy feketeség a megsemmisült bolygók helye, a fehér pöttyök pedig a megmaradt bolygók.

terkep

S11v4beta végjáték: annihilációs hullám

Az annihilációs hullám 2015. július 10-én 18:00-kor lép a galaxisba. Az idegen támadás folyamatosan erősödő lesz. Sok sikert a végjátékhoz

S11v4beta végjáték

Megérkeztek a Zandagort első flottái. Több gócban törnek elő a Zeuszok a hipertérből. Utánpótlásuk végtelennek tűnik. Óriási invázióra számíthatunk...

S12 galaxis és regzónák

Az S12 galaxis generálása folyamatban van. Az alak és a regzónák már készen vannak, és itt tekinthetők meg.
A kék zónák a kezdők számára biztosítanak kezdőhelyet, a zöld zónák szabadon válaszhatók, a sárga zónák pedig a véletlenszerűen választottak.
Aki a kezdő zónával visszaél, büntetésben részesül.

S11v4beta Zandagort érkezése

A Zandagort 2015. július 3-án 18:00-tól kezdi el támadni a játékosok flottáit.

S11v3 végjáték: emberi győzelem

Az S11v3 szerver az emberiség győzelmével végződött, köszönhetően a teljes összefogásnak.
Összesen 5 774 143 767.38 egyenérték Zandagort flotta semmisült meg.
Köszönöm mindenkinek a játékot. A következő szerver S11v4 lesz, gyökeres változtatások nélkül. Indulásának ideje egyenlőre még bizonytalan.

Az S11v3 legnagyobb Zandagort veresége

Az S11v3 legnagyobb Zandagort elleni összecsapásában 2015.02.16. 19:26:02 időpontban, D 1965, K 32850 koordinátán, 1 348 643 679,06 egyenérték vett részt, 624 664 805,57 egyenérték semmisült meg.
A Shadow Builders egyesített flottáját Grouchy Smurf vezette harcba.

[Shadow Builders] Grouchy SmurfZandagort
845`359`179,06 egyenérték503`284`500`00 egyenérték
722`315`336,49 egyenérték1`663`537,00 egyenérték

S11v3 - végjáték

Február 1-én megérkeznek az első flották a galaxisba és ez hoz némi változást magával.

- teljes radar lesz a galaxisra (így nem kell szondahálót építeni, viszont az ellenséges emberi flották veszélyesek lehetnek)
- a hullámokban található flották összetétele nagyban követni fogja az eddigi hagyományokat
- lesz olyan hullám, amiben emberi hajók is lesznek
- a Zandagort flottákat egy buta script fogja irányítani, támadhatnak flottákat és bolygókat is a teljes végjáték alatt (bolygók ellen csak február 6-tól)

Szeretnék kérni mindenkit, hogy - lehetősége szerint - segítse a kicsik Zandagort elleni harcát, mert elég nagy invázió várható.

Karbantartás III.

2014. november 12-én 0:00-tól rendszerkarbantartás miatt nem érhető el a játék előre láthatólag fél órára.

Frissítés: 0:52-kor (elvileg) visszaállt minden a normális kerékvágásba.

S11v3 adatok

Regisztrálható bolygók

Összes regisztrálható:1770 db
"A" típusú353 db
"B" típusú342 db
"C" típusú343 db
"D" típusú353 db
"E" típusú379 db


Bolygók mérete, típusa


Méret (M km2)TípusDarab
2 A 5
2 B 16
2 C 14
2 D 5
2 E 10
5 A 538
5 B 537
5 C 539
5 D 537
5 E 567
6 A 16
6 B 17
6 C 15
6 D 12
6 E 12
7 A 14
7 B 8
7 C 5
7 D 9
7 E 8
8 A 10
8 B 8
8 C 5
8 D 13
8 E 8
9 A 2
9 B 2
9 C 1
9 D 2
9 E 2
10 A 6
10 B 5
10 C 7
10 D 7
10 E 4
11 A 12
11 B 13
11 C 16
11 D 11
11 E 10
12 A 2
12 B 2
12 C 5
12 D 5
12 E 4
13 A 14
13 B 24
13 C 16
13 D 18
13 E 13
14 A 31
14 B 29
14 C 34
14 D 31
14 E 26
15 A 11
15 B 13
15 C 17
15 D 10
15 E 9
16 A 1
16 B 9
16 C 3
16 D 9
16 E 1
17 A 3
17 B 5
17 C 2
17 D 4
17 E 6
18 A 23
18 B 25
18 C 15
18 D 24
18 E 18
19 A 4
19 B 11
19 C 8
19 D 6
19 E 2
20 A 28
20 B 21
20 C 26
20 D 25
20 E 29
21 A 7
21 B 10
21 C 6
21 D 8
21 E 9
22 A 11
22 B 12
22 C 12
22 D 12
22 E 10
23 A 3
23 B 9
23 C 5
23 D 6
23 E 6
24 A 6
24 B 5
24 C 1
24 D 3
24 E 3
25 A 1
25 B 7
25 C 5
25 D 4
25 E 9
26 A 2
26 B 1
26 C 2
26 D 1
26 E 2
27 A 11
27 B 3
27 C 10
27 D 5
27 E 10
28 A 13
28 B 16
28 C 18
28 D 14
28 E 15
29 A 12
29 B 11
29 C 12
29 D 6
29 E 12
30 A 13
30 B 18
30 C 8
30 D 10
30 E 9
31 A 2
31 B 3
31 C 5
31 D 4
31 E 3
32 A 9
32 B 11
32 C 5
32 D 19
32 E 6
33 A 4
33 B 3
33 C 4
33 D 4
33 E 5
34 A 16
34 B 16
34 C 19
34 D 17
34 E 12
35 A 17
35 B 24
35 C 15
35 D 17
35 E 14
36 A 1
36 B 3
36 C 4
36 D 3
37 A 8
37 B 6
37 C 8
37 D 9
37 E 5
38 A 36
38 B 37
38 C 42
38 D 37
38 E 36
39 A 20
39 B 12
39 C 10
39 D 7
39 E 10
40 A 10
40 B 18
40 C 14
40 D 9
40 E 8
41 A 3
41 B 9
41 C 10
41 D 11
41 E 6
42 A 5
42 B 2
42 C 7
42 D 2
42 E 3
43 A 14
43 B 11
43 C 8
43 D 10
43 E 6
44 A 13
44 B 8
44 C 7
44 D 7
44 E 4
45 A 9
45 B 7
45 C 4
45 D 6
45 E 8
46 A 2
46 B 7
46 C 1
46 D 2
46 E 2
47 A 1
47 B 3
47 C 3
47 D 2
48 A 3
48 B 2
48 C 4
48 D 4
48 E 5
49 A 1
49 B 3
49 C 1
49 D 3
50 A 4
50 B 9
50 C 7
50 D 7
50 E 4


S11v3 emlékeztető

Kedves leendő játékosok!

A Zandagortica S11v3 szerver 2014. november 7-én 18:00-kor indul, ha a technika istene is úgy kívánja. Amennyiben az indulásnál valami játékmenetet komolyan befolyásoló hiba merülne fel, abban az esetben a szerver újraindításra kerül (ami újraregisztrációt is jelenthet).

Mivel a programkód több része is újra lett írva vagy módosítva lett, felmerülhetnek előre nem várt problémák, ami miatt szeretnék előre is elnézést kérni. A hibákat egyenlőre csak e-mailben lehet jelezni, de igyekszem hamarosan a nyitólapon is megadni rá a lehetőséget. Továbbá számítani kell rá, hogy a játékmenet közben karbantartások várhatók a programkód módosítása és a hibajavítások miatt. Erről a játékban a Központi Szolgáltatóház üzenetet fog küldeni.

Az indulás előtt érdemes átolvasni a http://wiki.zandagortica.hu/V%C3%A1ltoz%C3%A1sok_S11v3-ra oldalt.

A játék továbbra is teljesen ingyenes marad, a támogatásra csak a törvényi kereteken belül van lehetőség.

Amennyiben az oldalban reklámokat tapasztalsz, érdemes átnézni a gépet jobb víruskeresővel és egyéb kacatszűrővel (Panda Antivirus, Malwarebytes, Spybot...). Ha ezek után is reklámokat tapasztalsz, kérlek jelezd.

Bízva a hibamentes indulásban és üzemelésben, jó játékot kívánok mindenkinek!

Takács "LeGyEs" József

Zandagortica S11v3 indulás információk

Az S11v3 indulásának ideje: 2014. november 7. 18:00

Mivel a játék kódjában pár száz sornyi forráskód átírásra került, ezért előfordulhatnak nem várt jelenségek, bugok.

Hogy senkit se érjen kellemetlen meglepetés, az indulás előtt érdemes követni a http://wiki.zandagortica.hu/V%C3%A1ltoz%C3%A1sok_S11v3-ra oldalt, ami jelen állapotában a következő (de ez még változni fog):

Paraméter változások:
 • Az űrhajók fel- és leszállásához aktív űrkikötő kell a bolygóra
 • A Katonai űrkikötő megszűnt
 • Új épület Radarállomás. Segítségével 900pc-re növelhető a látótávolság, egy darab elegendő belőle. Hátránya, hogy hold szükséges az építéséhez. Szükséges technológiai szint: 7, Szükséges technológia: Mélyűr radar
 • Új épület Feketepiac. Az emberi hajók kereskedelmét teszi lehetővé, valamint a Bolygó adatlapon található Feketepiac menüponton belüli hajók/flották/technológiák/információk kereskedelmét. Használata a 7-es technológiai szinten kívül újabb technológiák kikutatását igényli, pl. Feketepiaci kereskedelem. Az épület nélkül a Feketepiacon csak hagyományos nyersanyagokat lehet venni.
 • Kísérleti jelleggel szállítható energia
 • A védelmi pontok számításának alapját a tech4 alatti épületek pontértékének aránya határozza meg. Ezért a fejlett épületekkel teleépített bolygó védelme közel 0 pontos lesz. A bolygók a maximális védelmi pontszámukat a foglalás után 20 nappal érik e.


Technikai változások:
 • A Birodalom / Közös flották lista - VAGY kapcsolattal - szűrhető flottanévre, tulajdonos névre és egyenértékre
 • Új - socket alapú - chat, ami lehetővé teszi az adatforgalom igény és a válaszidők drasztikus csökkentését. Ennek használatához viszonylag modern böngészőre van szükség.
 • A térképen a flottákra mutatva látszik a flotta tulajdonosa és - ha van - szövetsége
 • A chat függők számára bővült a chat figyelmeztető hang, immár 3 állapotú:
  • Kikapcsolva
  • Csak akkor figyelmeztet, ha nem a chat ablak aktív
  • Akkor is figyelmeztet, ha a chat ablak aktívAz indulásig még sok száz sornyi kód kerül átírásra, ezért érdemes követni a fent linkelt WiKi oldalt.

S11v2 - Újra győzött az emberiség!

Megsemmisült az utolsó Zandagort flotta is. Köszönöm minden játékosnak a részvételt, remélem sok szervert tudok még indítani és lesz áldozat bőven.

1.sysco1 216 241 408 egyenérték
2.Stark772 138 257 egyenérték
3.Supay328 893 537 egyenérték
4.PlayOne162 065 055 egyenérték
5.Skiamar152 834 142 egyenérték
6.Lui Dafoe122 772 248 egyenérték
7.Ruppotlan92 931 321 egyenérték
8.Quelzatloth36 877 502 egyenérték
9.Athanagoras25 308 697 egyenérték
10.Zord Kán17 455 999 egyenérték

S11v2 - Utolsó hullám

Megérkezett a galaxisba az utolsó hullám. 2 milliárd egyenérték zandagort flotta próbálkozik a galaxis elpusztításával.

Az utolsó Zandagort flotta vagy az utolsó emberi bolygó megsemmisítése után a bolygók visszaállításra kerülnek és mindenki kap hajót a foglaláshoz. Sok sikert az ellenség legyőzéséhez!

Minden játékosnak köszönöm, hogy segített a játék fenntartásában. Remélem a következő szerveren is számíthatok rátok és barátaitokra, valamint erősen szűkös erőforrásaim ellenére sikerült kellemes időtöltést biztosítani.

Az eredeti Zandagorthoz hasonlóan, amennyiben szeretnél értesülni a következő szerver indulásáról, a nyitóoldalra kikerül egy e-mail mező (valamint a belépés gombokon is megtalálható lesz).

A kérdőív eredményei

Érdekezett pár megfontolandó javaslat, pár komolytalan és egy túl komoly is.

Az eredmények szerint:
- a szerver hossza kb. 4+1 hónap marad
- a galaxis kicsit nőni fog bolygószámban és kiterjedésben is
- a kezdőkészletet sikerült eltalálni
- a kutatási igényeket picit csökkenteni kell
- kb. azonos az ingyenes és pénzes tábor aránya, de marad teljsen ingyenes, persze ADWords kupont elfogadok
- bugok tekintetében tűrhetően állunk (ami meglepett)
- a futási sebesség egész jó (ami ugyancsak meglepett)
- az alap radar marad 50pc
- a bolygók közötti teleportálás marad (arra számítottam, hogy fordított lesz az arány)
- a pénzügyi rendszert alapvetően használhatónak tartottátok, de módosítást igényel
- a végjáték téma kissé közömbös
- sokkal aktívabb főoldalt és több statisztikát szeretnétek, de egyenlőre csak az utóbbiban lehet változás
- furcsa módon kevesen vannak a jelenlegi védelmi rendszer ellen, részben maradni fog, részben kipróbálok még egy módosító szorzatot benne
- többségetek azonnali indulást akar a következő szerverre, de azt hiszem szükségem lesz 2-3 hétre
- az új épületekre szinte mindenki ki van éhezve a teleport témában viszont nem akartok változtatást
- a holdakat szinte mindenki használni akarja, a radar növelés is jó arányban szerepel

Pár kiemelt kérésre adott válaszom:
- A végtelenített szerver sajnos nem működhet, sok mindent kellene változtatni hozzá (technikai korlátok miatt).
- Az SzJoee féle "telekérem" gomb egy későbbi fejlesztési tervben szerepel, kissé más formában, S11-es szervereken biztosan nem lesz
- A karrier rendszert nem tudom visszatenni (a régi formában), mert nincs időm egy olyan rendszer megtervezésére és kivitelezésére ami működik kevés és sok játékossal is, valamint kellőképpen kiegyensúlyozott. A skillrendszert pedig korábban kiszerveztem, de nem vált be. Így rám fog hárulni a nemes feladat.
- A harcok nélküli élet biztosítására nem lesz lehetőség, mert ez egy háborús játék
- A védelmi rendszer teljes eltörlése egy szerverre kissé merész ötlet, de erről meg kellene kérdezni a többi játékost is
- Nem, nem lesz bolygóvédelmi löveg
- Nem lesz bolygóvontatás soha
- A játék közbeni küldetésekre sajnos nincs kapacitásom
- A bolygólimit vissza lesz állítva az eredeti szintre
- A kérdőívek normális megfogalmazására nincs kapacitásom, egyedüliként csinálok mindent a játékban (a szerver telepítésétől kezdve a hírek szerkesztéséig). Egyszerű falusi gyerek vagyok, mindig is gyűlöltem a komoly bürokráciát. A kérdőív kitöltése teljesen önkéntes volt, amennyiben nem felel meg a színvonal, a Control+F4 kombinációval lehet optimalizálni. Viszont szívesen veszek felajánlást, megfelelő színvonalú emberi erőforrásra.

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek!

S11v2 - A kalózok sorsa

Talán a galaxisok történetében először a kalózok az emberek oldalára álltak.

Véletlenszerűen kiválasztottak egy-egy aktív játékost és átálltak hozzá. Az átállt flották neve 'ZPirate_' névvel kezdődik.A 24 órán belül aktív játékos kiválasztása teljesen véletlenszerűen történt, nem volt sem szövetség, sem pontszám, sem terület, sem helyezés figyelembe véve. Remélem, hogy egy kis színt visz az unalmas végjátékba, valamint remélhetőleg az átállás zökkenőmentesen lezajlott.


Egyenérték Új tulajdonos Új szövetség
9639821 fold (magányos farkas)
8070295 Tequila Csillagösvény Hungalaktica
6415214 Thluinor Csillagösvény Hungalaktica
6214921 cylon Galaktikus Birodalom
6005240 Killer Angel Csillagösvény Hungalaktica
5975064 Timur Lenk Bordélyház
5685141 feriapúúú Black Mesa
5634888 sysco Galaktikus Birodalom
5534949 Zord Kán Csillagösvény Hungalaktica
5344797 Rapatyi (magányos farkas)
5194625 Otyiking Galaktikus Birodalom
4944977 Pandi Black Mesa
4915167 lordadam Bordélyház
4679969 hirvaer Csillagösvény Hungalaktica
4578957 cralaopozs (magányos farkas)
4544962 kzr Galaktikus Birodalom
4419685 Levikém13 Bordélyház
4240040 skopi Galaktikus Birodalom
4184411 Giskard Borg
4179954 CsokaJoco Galaktikus Birodalom
4034903 eretnek Bordélyház
3969355 davidman20 (magányos farkas)
3905037 Beavis (magányos farkas)
3899797 kackac Bordélyház
3730184 Vuk Galaktikus Birodalom
3640148 Jake Bordélyház
3619906 Prolong Csillagösvény Hungalaktica
3619677 Necrosis Galaktikus Birodalom
3584720 Stark Bordélyház
3339955 Skynet43 Csillagösvény Hungalaktica
3335044 Supay Bordélyház
3325077 panki (magányos farkas)
3315051 saca Csillagösvény Hungalaktica
3279870 Marchiz Galaktikus Birodalom
3139935 Quelzatloth Galaktikus Birodalom
3014864 Skroob Piros Lámpás Negyed
2944866 Belaria Galaktikus Birodalom
2850132 Chared Bordélyház
2615029 Skiamar Galaktikus Birodalom
2480153 PlayOne Bordélyház
2440066 Basil (magányos farkas)
2424939 ernobius (magányos farkas)
2385021 Tripton Galaktikus Birodalom
2214846 Charon Ronin
2029993 Eryx (magányos farkas)
1855014 Ózon Csillagösvény Hungalaktica
1784957 Lui Dafoe Ronin
1770190 Ruppotlan Galaktikus Birodalom
1700036 Novara Black Mesa
1355047 Kowalsky Galaktikus Birodalom
1145053 Athanagoras Bordélyház
830160 alex duty Csillagösvény Hungalaktica
814915 Arquen Bordélyház

S11v2 - Zandagort 2. hullám

A második hullám is csak Zeuszokból áll. Kb. 350k egyenérték indult pusztító útjára.

S11v2 - Zandagort 1. hullám

Megérkezett az első hullám, amely Zeuszokból áll. Néhány óra alatt meglehetősen nagy tisztogatást végeztek és még mindig van belőlük bőven.

A hullámról egy egyszerűsített térképes animáció készül majd, amely csak a bolygók, és flották helyét tartalmazza, azok tulajdonosait nem színezi (kivéve a Zandagort flották) és a területeket nem jelöli.

S11v2 végjáték

Az S11-es szerver második felvonása hamarosan befejeződik. 2014 szeptember 1-től elkezdődik a végjáték.

Kis használati statisztika

Kis technikai érdekesség: Az alábbi grafikonokon látható a játékosok aktivitása, valamint a körváltáshoz szükséges idő változása.


A körváltás kiszámításához szükséges idő

Az egy időben aktív játékosok száma

Az egy napon belépett játékosok száma
A sebezhetetlen

Ahogy az elsüllyeszthetetlen is elsüllyedt, úgy a sebezhetetlen is megsemmisült...

S11 visszaköltözés

Az S11 visszaköltözött a szerverre, így amíg nem frissül a DNS, addig nem érhető el. Ez a folyamatot elő tudod segíteni, ha újraindítod a routered, számítógéped, vagy paranccsorban (Windows) lefuttatod az ipconfig /flushdns parancsot

S11v2 alapadatok

Bolygók eloszlása


Regisztrálható bolygók: 500 db
Összes bolygó: 1456db

típus terület darab
A 5M 198
B 5M 199
C 5M 211
D 5M 201
E 5M 187
A 10M 48
B 10M 50
C 10M 49
D 10M 47
E 10M 56
A 20M 33
B 20M 36
C 20M 35
D 20M 24
E 20M 22
A 50M 13
B 50M 12
C 50M 11
D 50M 11
E 50M 13


Kutatási igények

Név KP mihez
Ablatív titánpáncél 100000 Dreadnought, Nemesis
Falanx lézer 20000 Interceptor
Fejlett építéstechnológiák 190000 Fejlett épületek
Fejlett űrhajó technológiák 100000 Űrhajó technológiák
Fotontorpedó 220000 Vadász, Raptor
FTL hajtómű 3200000 Flotta FTL képesség
Gammaágyú 10000 Csatahajó, Dreadnought, Nemesis
Graviton bomba 50000000 Akna
Higgs-bozon 400000 OHS-1, Nehézcirkáló, Nemesis
Higgs-bozon pajzs 1850000 OHS-1
Hipermágnes 330000 Raptor
Idegen technológiák 512000 Zandagort hajók
ifj. Orosházi-féle Hordozó-hiperhajtómű 2300000 Anyahajó
Impulzuslézer 100000 Cirkáló, Fulgur, Nehézcirkáló
Ion hajtómű 41000 Szúnyog
Katonai kereskedelem 1000000 Űrhajó kereskedelem
Kétrétegű reaktív titánpáncél 110000 Cirkáló, Nehézcirkáló
Kirchhoff-pajzs 25000 Szonda
Maghasadás 1000 Atomerőmű
Mikrohullámú energiaátvitel 200000 SPS erőmű
Müonkatapult 325000 Nemesis
Nanoháló 225000 Nemesis
Orosházi-féle hiperhajtómű 200000 Fulgur, Nemesis, Anyahajó
Plazmatikus reticulum 220000 Korvett
Pozitrontorpedó 700000 Raptor
Reaktív titánpáncél 10000 Csatahajó, Cirkáló, Dreadnought, Nehézcirkáló, Nemesis
Refókuszált gammaágyú 100000 Dreadnought, Nemesis
Refókuszált plazmavető 1250000 Romboló
Refraktoros ionpajzs 1000000 Raptor, Romboló, Nemesis
Tokamak tekercs 10000000 Fúziós erőmű
Tritanit páncél 1100000 Nehézcirkáló
Turbolézer 530000 Nehézcirkáló, Nemesis
Űrhajózási akadémia 250000 Koordinátor


Tech szintek

tech 1110 000
tech 2220 000
tech 3330 000
tech 4440 000
tech 5550 000
tech 6660 000
tech 71 000 000

Kezdőkészletek

Fa500 000
500 000
Homok3 000
Titán25 000
Dúsított urán50
Szén3 000
Olaj1 500
Műanyag450
Üveg40 000
Félvezető550
Alkohol50

NPC flották


10M: átlagosan 506k EE, 350k - 650k
20M: átlagosan 989k EE, 700k - 1.3M
50M: átlagosan 2,55M EE, 1.8M - 3.25M

Kis technológia :)

Radarok erőforrás igénye


A 2 grafikon a körváltáshoz szükséges időt mutatja millimásodpercben. Az eltérés a radarokból adódik és jól mutatja, hogy az erőforrások nagy részét már csak a radar (és a csaták) zabálják.

S11
S11v2

Mindezt úgy, hogy VPS-en fut a játék, nem MEMORY táblákból, az eredeti kódtól eltérve. Remélem a radart is sikerül megoldani, hogy még zökkenőmentesebb legyen a játék.

Lassulás várható

"Telias Transatlantic cable are down" - ez sohasem jelent jót az Internet szolgáltatók körében :) Ezért némi lassulás is várható...

Védelmi rendszer változás

A főbolygó védelme az össz bolygószámtól függ: 1-4 bolygó esetén: 1000 pont, 5-9 bolygó esetén 800 pont, 10 bolygótól a bolygó beépítettségétől függően maximum 799 pont (100%-tól).
Nem főbolygó esetén a védelmi pontokat a bolygó beépítettsége és a foglalástól eltelt idő határozza meg. A teljes beépítettség szerinti védelmi pont eléréséhez 10 nap szükséges.

S11 reboot

Tisztelt játékosok!

Hiánypótlásként indítok egy S11-et az elejéről. A start időpontja újabb hírig 2014. május 23. További részletek és a szerver elérhetősége később.

A játék sorsa

Arra a megfontolásra jutottam, hogy megmarad a Zandagort hobbinak. Ez számotokra azt jelenti, hogy nem várhatók nagyobb fejlesztések, nem fogok azonnal válaszolni minden levélre és a hibajavítások is lassabban érkeznek majd, az új dolgok tesztelését pedig nem mindig fogom napokkal (vagy órákkal) előtte bejelenteni.

A játék meglehetősen nagy anyagiakat emészt fel (akár konkrét fizetőeszközben, akár munkaórában amit senki sem fizet ki), de ennek ellenére megmarad ingyenesnek, állambácsi úgy is elvinné a bevétel nagy részét, a maradékot pedig a postaköltség és a könyvelő.

Remélem, hogy még sokáig élhet a Zandagort és bízok benne, hogy ti is részt fogtok benne venni.

Köszönöm az eddigi támogatást!

S11: Emberi győzelem

Az emberiség 675 041 354.16 egyenérték Zandagort hajó legyőzése után megfutamította a Zandagort seregeket.

Gratulálok minden játékosnak!

S11 utolsó Zandagort hulláma

Útjára indult az utolsó Zandagort hódító sereg.

Utolsó előtti hullám

Megkezdődött a Zandagort utolsó előtti hulláma. A pusztító flották 2 helyen léptek a galaxisba és milyen Zandagort típus képviselteti magát az összes flottákban.
Átlagos egyenértékük kb. 1M ee, a legkisebb 170k, a legnagyobb 3.5M ee méretű.

A Kalózok átálltak a Zandagort oldalára!

A megmaradt kalóz flották átálltak a Zandagort oldalára.

Zandagort érkezése

Az első - bolygó megsemmisítésre is alkalmas - Zandagort flották 2014. április 13-án fognak érkezni a galaxisba (hogy mindenki el tudjon menni a találkozóra). Figyelembe véve a bérelt virtuális szerver képességeit, kevés csavar lesz az idegenek irányításában.

S11 forduló várható vége

Úgy döntöttem, hogy ennek a fordulónak hamar vége lesz, ezért kb. április 30-án szeretném lezárni. Az első Zandagort flották a Zandagort találkozó után (április 12) fognak érkezni.

A gyors befejezés egyik oka a sok hiba volt, amit az indításkor elkövettem. Remélhetőleg kicsit jobban oda tudok figyelni a következőre.

S9, S10 végleg vége

2014. március 7-én, 18:00-kor az S9 és az S10 körváltója végleg megáll, a játék elérhetősége megszűnik. Köszönöm mindenkinek a részvételt.

Áramszünet

A szerver telephelyén 2014. március 12-én 8:00 és 20:00 között hálózat karbantartás miatt áramszünet lesz.
A szerver erre az időre le lesz kapcsolva: nem lesz elérhető és termelés sem fog menni.

S11 indulás

Előre láthatólag 2014. febr. 14-én elindítom az S11-re a szabad regisztrációt.
Ha valami komoly gubanc történne, akkor meg lesz ismételve.

S11 kutatási igények

Az S11-en drasztikusan megemelkednek a kutatási igények:
név KP
Ablatív titánpáncél 200000
Falanx lézer 40000
Fejlett építéstechnológiák 14000000
Fejlett űrhajó technológiák 1000000
Fotontorpedó 440000
FTL hajtómű 10000000
Gammaágyú 20000
Graviton bomba 870000000

...

S11 galaxis

Az S11 még lazább lesz a korábbiakhoz képest:

- az alap regbolygók 5M méretűek
- a magon kívül bárhol lehet regisztrálni
- 100 darab szupernagy bolygó található a magban
- csak az eldobott bolygók felett lesznek NPC védők (kalózok)

A S10 forduló vége

Az S10 forduló véget ért, az emberiség elsöprő győzelmével.

A harcokból az összes emberi típusú flotta kivette a részét, így a kalózok is, akik sajnos megsemmisültek az összecsapások során.
Aki egy picit nosztalgiázni szeretne, látogasson el az időgép oldalra, ahol a szerver indulásától az utolsó napig követheti a helyezések alakulását és egyéb statisztikai adatokat (a térkép is hamarosan meglesz).
Az S11 előre láthatólag február közepén indul, pontosabb információkért érdemes visszalátogatni ide.

Mindenkinek köszönöm a játékot és a fejlesztésben nyújtott segítséget!

Megérkezett az utolsó hullám

Megérkezett a Zandagort utolsó hulláma, kb. 3 és fél milliárd egyenérték.
Legyőzéséhez szükség lehet az korábban ellopott akna technológiára, amelynél a szerencse is sokat számít.

Ideje egyesíteni a flottákat a Zandagort seregek ellen!

Utolsó előtti hullám (újra)

Az utolsó előtti hullám pénteken délután 6 óra után várható, picit több, mint 1 milliárd össz egyenértékben.

Az utolsó hullám hajói a jövő héten érkeznek majd.

A szerver végeztével a bolygók a szokásnak megfelelően visszaállításra kerülnek a galaxisban, tartalmuk nem törlődik. Az S11 kódjában még sok változtatni való van, előre láthatólag február elején elindítható állapotba kerül, ha esetleg sok lenne a türelmetlen várakozó. Látványos változtatás és élesz szerver nem várható most sem

Utolsó előtti inváziós hullám

Megérkezett a mai napon az utolsó előtti inváziós hullám, közel 1.1 milliárd egyenértékkel a galaxis különböző - bolygóktól távolabbi - pontjain. Emberi hajókból csupán némi anyahajót is raptort hordoznak, ezért sebességük kicsi.

DDoS támadás(ok) a szerver ellen

Kb. 2013 decembere óta változatos módokon támadják a szervert. Decemberben a ping flood volt terítéken, januárban a DNS DDoS.
Nem igazán tudom megérteni az olyan embereket, akik így akarják tönkretenni mások ingyenes szórakozását, hiszen ez csak egy játék.
Ha esetleg problémát okoz valakinek ennek létezése, akkor nyugodtan keressen fel - ne rontsuk el mások játékát - , a játékban LeGyEs néven megtalál. (Ráadásul vannak könnyebb módszerek is egy szolgáltatás tönkretételének.)

Menekülnek a Kalózok!

A felbukkanó nagy számú Zandagort elősereg hatására a kalózok menekülőre fogták egy ismeretlen cél felé. De mikor számíthattunk eddig a kalózok segítségére?

Zandagort érkezése

A héten megérkeznek az első Zandagort flották. Annihilációs képességüket pénteken 20:00-kor szerzik meg leghamarabb. A Zandagort flották éjjel-nappal mozogni fognak, párbaj nem lesz. A támadás addig folyik, amíg a bolygók megadott százaléka meg nem semmisül, vagy el nem fogy az utolsó hullám is.
Ami a flották összetételét illeti, várható emberi hajók megjelenése is, tekintettel kínzó lassúságukra.

Eredményes mészárlást mindenkinek! :)

Visszaállítás, inaktívok törlése

2014. január 6-án délután visszaállítás történt a 6:35 -ös állapotra egy általam okozott hiba miatt, valamint a legalább 17 napja inaktív játékosok törölve lettek.

Karrierek megszűnése

Az új év nem hozott új fejlesztéseket, helyette a karrier rendszer eltávolítása van folyamatban.
Megszűntek a tőzsde régiók, valamint a spekuláns tőzsde karrier korlátozásai, aminek eredménye, hogy bárki kereskedhet mindkét tőzsdén.
A Bank készlete a továbbiaknak nem a semmiből érkezik, hanem a játékosok által eladott nyersanyagot értékesíti tovább.

A változtatások listájáról a wikiben olvashatsz.

Fantom specializáció eltörlése

A fantom specializáció nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket az eredeti játékban, valamint kényelmetlenségeket okozott a játékmenetben. (Egy háborús játékban amúgy sincs helye egy békésen építgető, bújkáló karriernek)

A továbbiakban a fantom specializáció nem választható. A fantomok bolygói láthatóvá válnak a térképen, karrierükhoz kapcsolódó előnyeik és hátrányaik fokozatosan megszűnnek.